Site Loader

Veel Russische burgers worden nu geconfronteerd met uitbuiting op het duistere web nadat hun stemgegevens van de Blockchain begin juli per ongeluk zijn uitgelekt.

Paspoortgegevens van 1,14 miljoen Russen zijn nu via het duistere web te koop op ondergrondse winkels. Deze gegevens zijn gestolen van burgers die hebben gestemd in het recente referendum over de grondwetshervorming in het land, waarbij gebruik werd gemaakt van de Blockchain-technologie.

Volgens Kommersant, die informatie van de hackers citeert, hebben illegale verkopers al meer dan „30 duizend regels“ verkocht van een document dat de gelekte gegevens bevat. Lijnen worden vermeld tegen een kostprijs van $ 1,50 per stuk, maar de prijs per lijn gaat zo laag als $ 1 voor partijen die de gegevens in bulk kopen.

Hoewel paspoortgegevens niet noodzakelijkerwijs kunnen worden gebruikt voor gevoelige doeleinden, beweren de verkopers dat hun informatie de kopers in staat zal stellen om Bitcoin Evolution, huisadressen en bedrijfsnamen te verkrijgen die door elk slachtoffer zijn geregistreerd.

De echtheid van de gegevens werd bevestigd door het lokale mediakanaal na ontvangst van een tekstbestand met enkele van de gestolen paspoortgegevens.

Volgens een onderzoek dat door de Russisch taalkundige mediaketen Meduza is gepubliceerd, was een archief met de titel „degvoter.zip“ op 1 juli gedurende enkele uren openbaar beschikbaar om te downloaden via een website van de overheid.

admin